Korner kladionicaMozzart uz medicinare – vitaminski paketi stigli u oko 25 gradova širom...

Mozzart uz medicinare – vitaminski paketi stigli u oko 25 gradova širom zemlje

“Ovakve donacije nisu vrijedne samo u materijalnom smislu, već predstavljaju i veliku moralnu podršku u teškim danima”

Od Bihaća, preko Banje Luke, Tuzle, Bijeljine i Sarajeva, pa sve do Foče i Trebinja – oko 25 gradova je humanitarni karavan kompanije Mozzart obišao tokom epidemije korona virusa, uvijek vodeći računa da donacije stižu u sama žarišta. Iz nedjelje u nedjelju je ovaj privredni gigant pomagao bolnicama širom zemlje, najprije kroz finansijske donacije, a onda i u velikoj akciji uručenja vitaminskih paketa za ljekare i pacijente! Medicinski radnici bili su dirnuti ovim gestom, a ukupno je donirano više od 150 tona voća.

Riječi glavnog medicinskog tehničara bolnice u Travniku, Ekrema Mrakića, najbolje oslikavaju koliko je bilo važno da doktori osjete da zajednica misli na njih:

“Ovakve donacije nisu vrijedne samo u materijalnom smislu, već predstavljaju i veliku moralnu podršku u ovim teškim danima.“

Na slične izjave i poruke zahvalnosti Mozzart humanitarni karavan je nailazio i u ostalim mjestima u koja je slao svoje vitaminske pakete za medicinske radnike. Prilikom uručenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci direktor ove ustanove, dr. Vlado Đajić je izjavio:

„Kompanija Mozzart je jedna od najboljih i uvijek je tu bila i imala dobru percepciju o situaciji u kojoj su trenutno zdravstveni radnici i pacijenti. Oni su uvijek samostalno nudili pomoć i  prvi vukli prave poteze i dolazili kod nas.“

Podsjetimo, poruku ljekarima da istraju u borbi prošle godine poslale su i najveće sportske zvijezde u regionu, na Mozzartovim humanitarnim All Star turnirima u video-igri FIFA 20. Učestvovali su Luka Jović, Ivan Šaponić, Nikola Milenković, Luka Adžić, Veljko Nikolić, Mihajlo Nešković, Amer Gojak, Boris Radunović, Džanan Musa, Luka Mitrović i Damjan Dostanić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Lazio 1,90, Rangers 1,85, Olympiakos 1,80, PSV 1,25

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://korner.ba/
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

MOŽDA TE ZANIMA

PRIDUŽI SE ZAJEDNICI

korner viber zajednica
telegram kanal korner
google news korner

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULARNO OVIH DANA