Mozzart obradovao Bosnu – odbojkašice iz Sarajeva i Kalesije dobile novu opremu

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću, u sklopu akcije “Novi dresovi za nove šampione” usrećio je klubove imenjake u kojima ne kriju zadovoljstvo ovim plemenitim gestom.

mozzart obradovao bosnu – odbojkašice iz sarajeva i kalesije dobile novu opremu
Odbojkašice Bosne iz Kalesije iznenadio Mozzartov poklon

Šta je zajedničko za odbojku i Bosnu? Dva ženska kluba koja dolaze iz Bosne i Hercegovine, bave se odbojkom i dijele isto ime – Bosna. U pitanju su klubovi iz Kalesije i Sarajeva. Odnedavno, osim imena i sporta, imaju još nešto zajedničko – dresove. Naime, kompanija Mozzart je odbojkašice oba kluba obradovala novom opremom. U ovim klubovima ne kriju zadovoljstvo ovim plemenitim gestom.

Rukovodstvo kluba je sa nevjerovatnom radošću prihvatilo vijest da su dresovi stigli. Svi su se pojedinačno zahvalili na poklonu i na tome što je Mozzart odabrao upravo naš klub za donaciju dvije garniture dresova. Još veće iznenađenje su doživjele djevojčice kada su ugledale dresove jer nisu ni znale da im slijedi ovaj lijepipoklon- kaže predsjednik ŽOK Bosna iz Kalesija, Ibrahim Kurtić.

On dodaje da su pionirke ovog kluba nedavno osvojile prvo mjesto na Federalnom takmičenju u svojoj kategoriji. Tada su, kaže, rekle da su srećne zbog pobjede, ali i da su vidjele kako se ostale ekipe presvlače u druge garniture dresova, a one su imale samo jednu za cijelo takmičenje. Zbog toga smatraju da je donacija došla u prave ruke i u pravi čas, na čemu su veoma zahvalni Mozzartu.

Odbojkašice Bosne iz Kalesije trenutno se takmiče u Superligi Federacije, a rukovodstvo kluba želi da nastavi posvećeno da radi sa njima kako bi došli do Premijer lige BiH.Plan im je da uskoro organizuju regionalno odbojkaško takmičenje u Kalesiji. Zadovoljni su podrškom opštine Kalesija, kantonalnog Ministarstva za kulturu sport i mlade, a zahvalni su svim firmama i pojedincima koji im pomažu kroz donacije, kakva je i ova iz Mozzarta.

Na pomoći ove kompanije zahvalni su i u istoimenom klubu iz Sarajeva.

mozzart obradovao bosnu – odbojkašice iz sarajeva i kalesije dobile novu opremu
Odbojkašice sarajevske Bosne do pobjeda u Mozzartovim dresovima

Donacija dresova je nešto atipično za vrijeme u kojem živimo, to je nešto što nas je iznenadilo sve u klubu, i djecu i roditelje. Živimo u vremenu kad nema dovoljno empatije, pa smo baš oduševljenii ovim Mozzartovim potezom. Ovo je prvi put da su djeci podijeljene kolekcije sportske opreme i hvala Mozzartu na tome – kaže Edin Bucalović, predsjednik ŽOK Bosna, Sarajevo.

U ovom klubu većinu aktivnosti i nabavku sportske opreme do sada su samostalno finansirali. Svake druge sezone su pravili projekat za nabavku opreme u kojem su finansijski učestovali roditelji odbojkašica, pa sukupovali povoljniju, a ne brendiranu opremu. Zato im je ova donacija znatno olakšala dalji rad, pa kažu da bi Mozzartov primjer trebalo da slijede i drugi koji vole sport.

Odbojkašice Bosne igraju u kantonalnoj ligi Sarajeva. Želja im je da nastave da napreduju kako bi došli do Superlige, a zatim i Premijer lige BiH. Uprkos finansijskim poteškoćama, posvećeno treniraju i bore se za nove bodove. Svake godine apliciraju na pozive za finansijske grantove kantonalnog ifederalnog nivoa na kojima ponekad dobiju sredstva koja su im dovoljna samo za dio troškova. Zato im je pomoć prijatelja sporta, kakav je Mozzart, dodatni vjetar u leđa.

Ova kompanija, kroz akciju “Novi dresovi za nove šampione” do sada je poslala opremu na adrese više od 60 klubova širom BiH, a sve s ciljem podrške razvoju domaćeg sporta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima