Igraj na humanost – Mozzart pomogao udruženju žena ARTA

Predsjednica Udruženja ARTA, Radmila Simić: Mozzart nas je baš obradovao i veoma smo zahvalni što su odabrali baš nas u ova teška vremena, a da im uopšte nismo poslali molbu za donaciju.

Udruženje žena ARTA humanitarnim radom bavi se već 21 godinu. Za to vrijeme pomogli su hiljadama socijalno-ugroženih građana. Članovima udruženja doniraju osnovne životne namirnice, a kroz razne radionice ih obučavaju za samostalni život. Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći donatora, kojih je tokom epidemije virusa korona znatno manje. U sklopu tradicionalne akcije kompanije Mozzart „Humanitarni tiket u podne“ dramski umjetnik Vladimir Jocović je tipovao baš za ovo Humanitarno udruženje žena iz Bijeljine.

igraj na humanost - mozzart pomogao udruženju žena arta

Bili smo  iznenađeni pozivom iz Mozzarta kada su nam saopštili da će nam uputiti donaciju. Rijetko se desi da nam želi uputiti pomoć neko kome mi uopšte nismo poslali molbu. Ova donacija nam je posebno značajna jer je u posljednje vrijeme bilo jako teško. Odaziv na naše molbe je bio veoma slab zato što su donatori iz svih sfera u problemima zbog epidemije korona virusa. Mozzart nas je baš obradovao i veoma smo zahvalni što su zajedno sa glumcem odabrali baš nas u ova teška vremena” kaže predsjednica Humanitarnog udruženja žena ARTA, Bijeljina, Radmila Simić.

Ovo Udruženje okuplja socijalno- ugrožene građane svih životnih dobi. Među njima je veliki broj onih sa zdravstvenim poteškoćama, samohranih roditelja i djece sa invaliditetom. Sa njima kontinuirano rade informatičke, sportske i kreativne edukacije čiji je cilj da korisnike osposobe da samostalno zarađuju za život. U periodu od 2010. do 2015. godine, zbog više poplava na području Bijeljine, imali su čak 700 socijalno-ugroženih korisnika. Sada u redovnim aktivnostima učestvuje oko 150, a neki po socijalnu pomoć dolaze po potrebi. Nikome od njih ne naplaćuju članarinu, a sva hrana, higijena i garderoba za korisnike je besplatna. Najveća želja im je da dobiju sopstveni prostor za rad jer ga trenutno dijele sa još šest odruženja.

ARTA opstaje od prodaje rukotvorina koje korisnici izrađuju, donacija i skromnih sredstva od lokalne zajednice. Do novca za pomoć korisnicima ponekad dolaze i kroz projekte na koje apliciraju, a najčešće šalju molbe za donacije javnim i privatnim kompanijama. Tim više ih je iznenadila neočekivana donacija iz Mozzarta.

“Kroz našu akciju „Humanitarni tiket u podne“, uz pomoć poznatih ličnosti, do sada smo uputili donacije brojnim pojedincima i udruženjima. Posebno se trudimo da pomognemo socijalno-ugroženom stanovništvu i podržimo rad humanitarnih udruženja, kakvo je i ARTA” kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima