Humanost ne zna za granice – Mozzart misli na građane Federacije BiH

Drugi upravo čitaju

humanost ne zna za granice - mozzart misli na građane federacije bih

Društveno-odgovorne akcije lidera u priređivanju igara na sreću nisu zaobišle ni Federaciju. Kompanija Mozzart svakodnevno se trudi da pomogne brojnim ustanovama, udruženjima, sportskim klubovima i pojednicima bez obzira na to u kojem dijelu BiH se nalaze. Podršku su pružali kroz razne donacije i sponzorstva, vodeći računa o tome šta je stanovništvu u tom trenutku bilo najpotrebnije.

humanost ne zna za granice - mozzart misli na građane federacije bih

U godini epidemije korona virusa, prepoznali su da je pomoć najpotrebnija zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Novčane i robne donacije stigle su u rekordnom roku na adrese kliničkih centara u Sarajevu, Tuzli i Mostaru. Paketi voća i sokova nisu zaobišli ni zdravstvene ustanove u Zenici, Bihaću, Sanskom Mostu, Gračanici i Travniku.

Riječi glavnog medicinskog tehničara bolnice u Travniku, Ekrema Mrakića, najbolje su tada oslikale koliko je važno da medicinari osjete podršku zajednice. Ovakve donacije nisu vrijedne samo u materijalnom smislu, već predstavljaju i veliku moralnu podršku  u ovim teškim danima- poručio je tada

-Imamo formiran kovid-odjel, a donacija voća i prirodnih sokova je došla u pravom trenutku, jer su radnici na izmaku snaga – poručili su prošle godine iz Opšte bolnice “Dr. Abdulah Nakaš”, dok su i u Tuzli bili veoma zahvalni što ih se Mozzart sjetio i u akciji podjele vitaminskih paketa.

humanost ne zna za granice - mozzart misli na građane federacije bih

Osim zdravstvu, Mozzart je pružao podršku udruženjima koja okupljaju pojedince u stanju socijalne potrebe ili one koji se bore za ozdravljenje. Tako je njihova pomoć stigla u Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS koji pomaže građanima širom BIH. U saradnji sa ovim humanitarcima uputili su vrijednu donaciju javnoj kuhinji i time pomogli 200 socijalno-ugroženih građana.

Mozzart nije zaboravio ni na najmlađe. U susret novogodišnjim praznicima pridružili su se humanoj misliji Udruženja SOS dječija sela. Kupovinom čestitki, koje su mališani ručno oslikali, pomogli su da 210 djece bez roditeljskog staranja ima topli dom. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću usrećio je i članove Saveza distrofičara Federacije. Vrijednom donacijom omogućili su banjsko liječenje za njihove članove.

humanost ne zna za granice - mozzart misli na građane federacije bih
Humanost ne zna za granice - Mozzart misli na građane Federacije BiH

-Zahvaljujući Mozzartovoj donaciji, troje djece uzrasta 14, 16 i 17 godina ćemo uputiti na rehabilitaciju u lječilište „Reumal“ u Fojnici. Tako ćemo usporiti progresiju njihove bolesti, pa će moći da nastave školovanje i neće zavisiti od pomoći druge osobe još neko vrijeme- rekao je tada direktor Saveza distrofičara Federacije BIH, Almir Šahmanija.

POMOĆ SPORTSKIM KLUBOVIMA

humanost ne zna za granice - mozzart misli na građane federacije bih

I u godini krize zbog korone, kada su stadioni i dvorane bili prazni, Mozzart je pomagao sportskim kolektivima. Kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“ obradovali su brojne klubove – nova oprema stigla je na adrese ženskih odbojkaških klubova u Kalesiji i Sarajevu, Ženskom nogometnom klubu Sana iz Sanskog Mosta i fudbalerima FK Klis iz Butrović Polja, a ovih dana će obradovati još neke klubove u Federaciji.

humanost ne zna za granice - mozzart misli na građane federacije bih

-Bez obzira na to što nam je sjedište u Republici Srpskoj, trudimo se da podržimo sve one kojima je pomoć potrebna i to širom BiH. U narednom periodu planiramo da nastavimo naše društveno- odgovorne akcije u Federaciji, isto kao i u Brčko Distriktu i Republici Srpskoj. Naša misija je da pomognemo kad god možemo, a vjerujemo da humanost ne poznaje granice- kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović

Možda te zanima