Epidemija jenjava, ali ne i Mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama

Stigle donacije voća i sokova u Opću bolnicu Konjic i UKC Sarajevo

Iako epidemija virusa korona u BiH jenjava, kompanija Mozzart ne prestaje da pruža podršku zdravstvenim ustanovama širom države. Donacije voća i sokova medicinskim radnicima ovog puta stigle su u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu i u Opću bolnicu Konjic. I jednima i drugima ova pomoć regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću dobro je došla. Prilikom posjete konjičkoj bolnici čuli smo i lijepe vijesti.

U ovom trenutku nemamo više kovid pozitivnih pacijenata, ali je ova donacija namjenjena iscrpljenim medicinskim radnicima koji su dali sve od sebe u ovoj borbi. Voće i sokove usmjerili smo ostalim pacijentima, ali i građevinskim radnicima koji nam trenutno grade dodatni sprat bolnice. U ime svih njih, želim da se zahvalim Mozzartu na ovom humanom gestu – kaže direktor Opće bolnice Konjic, dr Dženan Lepara.

epidemija jenjava, ali ne i mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama

U ovoj zdravstvenoj ustanovi na početku epidemije imali su izolatorij, a zatim su formirali kovid odjel. Iako su manja bolnica, sa malim brojem specijalista, zajedničkim snagama uspjeli su da se izbore sa kovidom. Pacijente sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom su liječili kiseoničkom terapijom, a one kojima je trebao respirator, slali su u Klinički centar u Mostaru. Iako zaraženih pacijenata više nema, i dalje uzimaju uzorke, a kovid odjel neće zatvarati do daljnjeg kako bi bili spremni u slučaju novog talasa virusa.

epidemija jenjava, ali ne i mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama
Epidemija jenjava, ali ne i Mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama

I njihovim kolegama iz Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu stigla je Mozzartova donacija. Ljekari, medicinsko osoblje i pacijenti najveće zdravstvene ustanove u BiH takođe su dobili pakete voća i sokova kao znak podrške u borbi protiv korone. Ovo im nije prva donacija regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću. Naime, Mozzart je prošle godine, u jeku pandemije, uputio UKC-u Sarajevo novčanu donaciju od 6.000 maraka. Iz ove kompanije poručuju da su uvijek uz zdravstvene radnike širom zemlje.

epidemija jenjava, ali ne i mozzartova podrška zdravstvenim ustanovama

Tokom prošle i ove godine poseban akcenat našeg društveno-odgovornog rada stavili smo na pomoć zdravstvu upravo zbog epidemije korona virusa. Trudili smo se da naše novčane donacije i vitaminski paketi stignu na adrese brojnih zdravstvenih ustanova kako bi medicinarima pružili podršku u ovoj teškoj borbi koja je sada na izmaku – kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Brano
Branohttps://korner.ba/
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regiona i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

Drugi upravo čitaju

Možda te zanima