VIDEO: Novinar prilikom anketiranja naišao na legendu Liverpoola

Čuvena utakmica Liverpoola i Evertona jedan je od najpoznatijih derbija u svijetu. Merseyside derbi je gradski derbi sa najdužim neprekinutom nizom, a igra se još od 1962. godine. Poznat...

Čuvena utakmica Liverpoola i Evertona jedan je od najpoznatijih derbija u svijetu. Merseyside derbi je gradski derbi sa najdužim neprekinutom nizom, a igra se još od 1962. godine.

Poznat je i pod nadimkom “prijateljski derbi” zbog velikog broja članova porodica koji imaju navijače oba kluba, pa nije neobično vidjeti zajedničke fotografije fanova dva tima na ovom meču.

Prethodnog vikenda odigran je 224 meč između dva tima, a navijačima u BiH posebno je bio interesantan obzirom da je jedan od članova plavog tima iz Liverpoola, Muhamed Bešić.

Popularni Mo odigrao je 85. minuta i bio jedan od zapaženijih na terenu u utakmici koja je završila najnepopularnijim rezultatom 0:0.

No, ono što je posebno interesantno jeste anketa novinara BBC-a pred utakmicu.

“Dobar dan, zanima me sjećate li se možda derbija 1967. godine između Evertona i Liverpoola u FA kupu”, upitao je znatiželjni novinar.

“Kako se ne bih sjećao te utakmice. Branio sam za Liverpool” kazao je sa osmijehom sijedi gospodin sa ulice, inače bivši član Redsa, Tommy Lawrence.

Tommy Lawrence

Lawrence u mlađim danima

“Stvarno? Neobično da baš vas sretnem. Možete li mi reći čega se sjećate?”

“Odlična utakmica, Alan Ball je postigao gol za pobjedu” kazao je Lawrence.

Inače, Tommy Lawrence, koji danas ima 74. godine, branio je za Liverpool u preko 300 utakmica, a nastupao je i za reprezentaciju Škotske tri puta.

Kategorije
[nije] SMIJEŠNO!STRANI FUDBAL

SLIČNE TEME

Scroll Up