Sportski novinari za Korner birali najbolji tim PL BiH svih vremena: Koji je vaš izbor?

Najjači razred bh. fudbala odavno je okovan lošim glasom. Ispodprosječan ranking, glasine o namještanju, korupcija, diskutabilno suđenje, katastrofalna infrastruktura, fašistički ispadi na tribinama – kradu fokus dešavanjima na terenu,...

Najjači razred bh. fudbala odavno je okovan lošim glasom. Ispodprosječan ranking, glasine o namještanju, korupcija, diskutabilno suđenje, katastrofalna infrastruktura, fašistički ispadi na tribinama – kradu fokus dešavanjima na terenu, povremenim majstorijama i pojedincima koji se izdvajaju od ostalih. Zbog toga je nekada korisno zamisliti se i romantičarskim sočivima pogledati na bosanskohercegovački fudbal.

Vidjet ćemo tada da je Luka Modrić, trostruki šampion Evrope, zglobove čeličio na bh. terenima u dresu Zrinjskog. Sjetit ćemo se da je i Džeko prije Old Trafforda, Allianz Arene, Camp Noua, prvo morao u posjetu stadionima u Žepču, Ugljeviku ili Orašju.

Ekipa portala Korner.ba odlučila je na neki način okupiti kremu bh. klupskog fudbala na jednom mjestu. Devet sportskih novinara su za naš portal izdvojili po 11 fudbalera koji su obilježili Premijer ligu BiH. Valja naglasiti da su pojedine kolege u svoj idealni sastav uvrstili fudbalere koji su za bh. klubove igrali prije formiranja jedinstvene lige 2002. godine. Pa, krenimo zajedno u evociranje sjećanja na fudbalske majstore koji su igrali na terenima naše države.

Bakir Tiro

Bakir Tiro, sportski urednik agencije Anadolija, odlučio se za formaciju 4-4-2 sa veznim redom u rombu. I to kakvim veznim redom.

tiro

Saša Ibrulj

Sašu Ibrulj, sportski novinar koji je pisao za ESPN, Guardian, Bleacher Report, World Soccer i druge eminentne medije, javio neposredno poslije odigravanja finala Lige prvaka. Složio se kako je ideja odlična, ali i nezahvalna. Ipak, odlučio se za 3-5-2 sa Veležovima asovima Velagićem i Obadom.

ibrulj

Emir Delić

Emir Delić, novinar i voditelj Al Jazeere Balkans te predsjednik Asocijacije sportskih novinara, odlučio se za formaciju 4-4-2, sa dva zadnja vezna, dvije “polutke” i dva napadača

dela

Jasmin Ligata

Jasmin Ligata, sportski novinar i PR Edina Džeke, odlučio se za iskusnog Denisa Mujkića na golu i najefikasniji tandem u historiji Premijer lige, Obuća-Wagner.

ligata

Vedran Drljević

U zanimljivoj All-Star ekipi Vedrana Drljevića mjesto su našli Vedin Musić i Almedin Hota. U vrhu napada našao mu se Jasmin Memišević koji je nastupao za oba sarajevska rivala.

drljevic

Boris Latinović

Boris Latinović, autor knjige “Mundijal kroz istoriju” odabrao je sastav za najveće fudbalske romantike. Kako je sam istakao on je sušti kontraš Helenia Herere. Izabrao je čak 8 napadača, pa je njegovu formaciju bilo teško formirati.

latinovic

Omar Tipura

Omara Tipuru nije bilo teško nagovoriti da nam izdiktira sastav. Ipak, trebalo mu je vremena, ali uspio je pronaći mjesto za Cimirota i Berberovića.

tipura1

Sanel Konjhodžić

Sanel Konjhodžić sa portala Sport1.ba jedan je od trojice kolega koji kapitena reprezentacije BiH, Edina Džeku, uvrstio u najbolji tim Premijer lige BiH svih vremena.

konjhodzic

Nermin Kustura

U idealnom sastavu novinara portala Klix.ba mjesto su našli Spahić, Rahimić i Papac koji su u našoj zemlji igrali prije formiranja Premijer lige BiH 2002. godine.

kustura

Zanimljivo je da su sve kolege uvrstile Wagnera u idealni tim Premijer lige. Brazilac je u našu zemlju došao 2003. godine, te je igrama za Posušje i Široki Brijeg zaradio titulu najboljeg strijelca svih vremena kao i status ikone elitnog razreda bh. fudbala.

Kategorije
AKTUELNODOMAĆI FUDBALKORNER SPECIJAL

SLIČNE TEME

Scroll Up