Odveo Sloveniju na Mundijal 2002., a danas radi kao automehaničar za 862 eura

Mladen Rudonja, u domovini poznat kao Turbo Rudi, bio je igrač kojeg je čitava Slovenija slavila prije nešto više od deceniju zbog gola koji je postigao Rumuniji. Bio je...

Mladen Rudonja, u domovini poznat kao Turbo Rudi, bio je igrač kojeg je čitava Slovenija slavila prije nešto više od deceniju zbog gola koji je postigao Rumuniji. Bio je to jedini put kada je ovaj krilni fudbaler zatresao protivničku mrežu u 65 nastupa koliko je odigrao za nacionalni tim. Malo, rekli bi mnogi. No, pogodak koji je postigao u toj utakmici zlata je vrijedan baš zbog činjenice što je popularne Zmajčeke odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine. Ovaj 44-godišnjak iz Kopra promijenio je čak 11 klubova u karijeri među kojima je najzvučniji engleski Portsmouth za koji je nastupao od 2000. do 2002. godine.

Danas, šest godina nakon završetka fudbalske karijere Rudonja će potpisati ugovor vrijedan 862 eura mjesečno, ali ne kao fudbalski trener nego kao automehaničar u jednom koparskom komunalnom preduzeću.

“Radit ću kao automehaničar i voditi gradski automobilski park. Automobili su oduvijek bili moja velika strast, a Koper je moj grad”, kazao je Rudonja za “Primorske novice”, lokalni list iz Kopra.

Nesumnjivo da će Rudonjin angažman biti sjajan i sa marketinške strane za komunalno preduzeće Kopra, a navedeno je i da Turbo Rudi neće dobiti stalno zaposlenje, već će se prva tri mjeseca morati dokazivati menadžmentu kroz probni rad.

Kategorije
[nije] SMIJEŠNO!STRANI FUDBAL

SLIČNE TEME

Scroll Up