O KORNERU

Dobrodošli na Korner – jedinstvenu fudbalsku planetu!

img

Poštovani čitaoče,

Poželjet ćemo ti toplu dobrodošlicu na portal Korner.ba  i ukratko reći kako smo došli na ideju o njegovom pokretanju te koji su ciljevi našega rada.

Ideja o nastanku portala posvećenog kralju svih sportova – fudbalu – rodila se spontano, na poslijepodnevnoj kafi dva prijatelja koji vole, igraju (manje ili više uspješno) i žive fudbal. Revoltirani činjenicom da se fudbal u medijima sve više svodi na detalje koji nemaju previše dodira sa samom igrom – odnose fudbalera sa starletama, promile alkohola u njihovoj krvi nakon proslava, Balotellijevih ispada ili pak zagađivanjem igre nacionalizmom i političkim uticajem – odlučili su pokrenuti portal koji će njegovati drugačiju praksu.

Fudbalska planeta Korner, zaštićena od invazije senzacionalističkih vijesti, osim provjerenih informacija, pažnju će posvetiti analizama, kultnim situacijama sa travnjaka iz prošlosti, a ni komentari na aktuelna dešavanja u bh. i svjetskom fudbalu neće izostati.

Vizuelni identitet portalu dao je kornerovac Nedim Tufekčić – METRO design.

Smatramo da će neopterećenost vlasničkim interesima, trkom za klikovima i statističkim podacima o posjetama olakšati našu namjeru da ponudimo kvalitetan i zanimljiv sadržaj. Naš pionirski poduhvat sigurno će biti osuđen na povremene podrške („Ko radi, taj i griješi“ zvuči previše izlizano, zar ne?), stoga cijenjene čitatelje pozivamo da se osjećaju slobodnima ukazati nam na njih, što će svakako unaprijediti kvalitet portala.

Naš rad podredit ćemo osnovnim novinarskim kodeksima, što uključuje i poštivanje rada kolega sa ostalih portala. Preuzimanjem tuđih tekstova (ovu praksu ćemo izbjegavati kao Pape Štilića) obavezujemo se na navođenje izvora, a isto to očekujemo od naših cijenjenih kolega.

A ti, dragi čitaoče, šalji prijedloge za teme, kritikuj (konstruktivno, ne troši drvlje i kamenje na nas), pohvali (ne prečesto, da se ne umislimo), preporuči nas istomišljenicima i raji s kojom igraš „na male“. Poruku možeš poslati na mail ba.korner@gmail.com ili putem oficijelne Facebook stranice.

Na kraju, za kuma novorođenog portala izabran je Miralem Pjanić koji je u trenutku pisanja teksta „srušio“ slavni Inter sa dva postignuta gola, što je sjajna inspiracija za početak nečega novog.

Korner – Igramo za raju, ne zanemarujemo ni taktiku!

Scroll Up